ASSORTIMENT

Brillenglazen

Weinig mensen weten wat voor glazen zij in hun bril hebben en waarom. Om u beter te informeren hebben wij in de winkel een speciale "glas" informatiewand die u helpt bij het maken van uw keuze.

Brillenglazen

Brillenglazen

Uit ervaring weten we dat er over de prijs en de kwaliteit van brillenglazen vaak veel onduidelijkheid bestaat. Weinig mensen weten wat voor glazen zij in hun bril hebben en waarom. Om u beter te informeren hebben wij in de winkel een speciale "glas" informatiewand die u helpt bij het maken van uw keuze. Graag zetten we hier de belangrijkste mogelijkheden alvast even op een rij:

veraf & dichtbij

Wie jong is en op afstand of dichtbij niet scherp ziet, krijgt enkelvoudige glazen in zijn of haar bril. Wie ouder wordt krijgt ook nog eens te maken met een leesprobleem. Dat wordt dan weer gecorrigeerd met brillenglazen waarmee u op afstand én van dichtbij scherp kunt zien. De modernste versie daarvan heet "multifocaal" wat betekent dat er meerdere sterktes in het glas verwerkt zijn. Met het bovenste deel kijkt u in de verte, met het onderste deel leest u. De verhouding tussen verte- en leesdeel en de vloeiende overgang van het ene deel in het andere bepaalt de kwaliteit van het glas. Daarin bestaan heel veel verschillen. Hoe mooier het glas gemaakt is, hoe sneller u er aan went en hoe plezieriger u kijkt. Zelfs in kleine monturen is het goed mogelijk om multifocaal te dragen. Heeft u nooit kunnen wennen aan multifocale glazen? Kom dan zeker naar onze winkel. Wij hebben al vele mensen laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om prettig te kijken mèt multifocale glazen.

dun & licht

dun & licht

Fabrikanten van brillenglazen zijn er de afgelopen jaren in geslaagd de brillenglazen steeds dunner en lichter te maken. Dat ziet er niet alleen veel mooier uit, het zit ook veel lekkerder. Een bril mag nooit zwaar op de neus drukken en al helemaal niet afzakken. De dikte van het glas wordt weergegeven met een indexcijfer. Hoe hoger het cijfer, hoe dunner en lichter het glas.

mooi en praktisch

Om de glazen nog mooier en plezieriger in het gebruik te maken, kunnen we ze voorzien van allerlei coatings. De kwaliteit van die coatings kan sterk verschillen en bij goedkope glazen te wensen overlaten. Dat verklaart ook weer voor een deel de prijsverschillen in brillenglazen.

De belangrijkste coatings zijn:

De belangrijkste coatings zijn:

een extra hardingslaag

Tegenwoordig verkopen we veel meer kunststof brillenglazen dan glazen van echt glas. Kunststof heeft als voordeel dat het lichter is maar het krast wel sneller. Om dat te voorkomen kunnen we de glazen een extra hardingslaag geven.

vet- en vuilwerende coatings

Niets zo vervelend als dat eeuwige poetsen van uw brillenglazen. Dankzij de allernieuwste generatie moderne coatings worden uw brillenglazen veel minder snel vet en vuil. Het oppervlak blijft schoon en helder. Beter zicht dus en minder poetsen.

ontspiegelingen

Aangebracht op de voorkant van het glas zorgt een ontspiegeling ervoor dat uw ogen beter te zien zijn. Een ontspiegeling aan de achterzijde van het glas zorgt ervoor dat u rustiger kijkt zonder hinderlijke reflecties. Ook hier veel verschillen in kwaliteit.

comfortabel en veilig

Naast gewone transparante brillenglazen kunt u ook kiezen voor glazen met een kleurtje of voor glazen die van kleur kunnen veranderen. Die laatste zijn binnen helder en transparant en kleuren buiten in de zon donkerder. Dat geeft de ogen rust en voorkomt vermoeidheid. Bovendien beschermt het altijd tegen schadelijke UV-straling.

Speciale brillenglazen

Speciale brillenglazen

Naast de brillenglazen die geschikt zijn om veraf en/of dichtbij scherp te zien, zijn er ook nog tal van speciale brillenglazen verkrijgbaar. In overleg met onze experts kunt u desgewenst voor zulke glazen kiezen of een extra bril met speciale glazen laten maken.

Zo zijn er sinds kort brillenglazen waarmee u 's avonds in het donker beter kunt zien. Sommige mensen hebben last van nachtblindheid of zien 's nachts minder scherp. Met de nieuwste technieken kan dit verbetert of zelfs verholpen worden.

Wanneer u vaak achter de computer zit is een computerbril een uitkomst. Een computerbril is vergelijkbaar met een leesbril maar de positie van het leesgedeelte en de kijkafstand zijn aangepast aan de houding achter het beeldscherm.